Фитнесът не спира остаряването

PRINT

Милион хора прекарват часове във фитнеса с надежда да изглеждат по-млади. Когато става въпрос за забавяне на процеса на стареене обаче, същият ефект има и излежаването на дивана. Британски учени твърдят, че редовните тренировки не могат да спрат загубата на тонус и форма на мускулите, съобщи в. „Дейли мейл“.

Проф. Джейми Тимънс от университета на Лъфбъро оспорва възприетото схващане, че липсата на движение допринася за загубата на мускулна маса с годините. Неговото изследване
показва, че „простата връзка между остаряването на мускулите и липсата на движение не е достоверна“.
Една четвърт от хората с годините „не могат да развиват мускулна тъкан“, независимо какви усилия полагат и колко активни са физически. Затова подходът не трябва да е еднакъв за всички, изтъкна проф. Тимънс.
Изследването, обхванало британци и американци, е търсило специфични химически маркери за стареенето на мускулите. С тях специалистите са проследили как мускулите реагират на тренировки за издръжливост. Учените мислели, че ще установят подобрение у трениращи пациенти. Скоро обаче осъзнали, че усилията на
доброволците в гимнастическия салон не спират влошаването на състоянието на мускулите.

Откритието е много разочароващо за жените, които се надяват, че с редовни посещения във фитнеса ще изглеждат дълго млади. Потвърждение за него обаче е видът на звезди, попрехвърлили годините. Въпреки строгия режим, многото тренировки и козметични операции, ръцете на Мадона и изпъкналите вени по тях издават всичките й 54 години. Миналата година 51-годишната Мег Райън също демонстрира бабешки ръце с изпъкнали вени. 47-годишната Сара Джесика Паркър вече по-внимателно избира тоалетите си и намали тренировките, след като я заснеха с изпъкнали вени и жилести бицепси.

Изпъкналите вени обикновено се появяват при прекалено много тренировки. Те стават все по-очевидни с остаряването. Джейн Фонда, която е на 75 години и мотивира цяло поколение жени да играят гимнастика, още засенчва звезди, които са на половината на нейната възраст. Въпреки че изглежда по-млада от годините си обаче, тренировките не са спрели процеса на стареене в мускулите й.

Свързани теми: Пет наистина добри диети

Как да доведем докрай добрите си намерения

Вана с колело топи целулита 

Мързелът убива 5 млн. души годишно, колкото и цигарите

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Фитнесът не спира остаряването беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *