вторник, 14 май, 2024
- Реклама -
НачалоИнтервюД-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система - I част

Д-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система – I част

Доц. д-р Мария Папазова завършва с отличие хуманитарна медицина през 1981 г. Работила е като асистент в Националния институт по ендокринология, геронтология и гериатрия и като участъков лекар. От 1992 г, след защитена дисертационен труд в областта на невробиологията работи в БАН. Същевременно, след сериозна подготовка в областта на холистичната (известна и като интегративна) медицина, тя изготвя индивидуални цялостни оздравителни програми.

– Д-р Папазова, какъв е подходът на холистичния лекар?

– Всеки холистичен лекар вероятно има различен подход. Според мен, когато се намесваме с намерението да помогнем на пациента да се излекува, би трябвало да познаваме цялостната структура на човека, който представлява сложна биоенергийна система, изградена от седем тела. Опитвам се винаги да навлизам дълбоко в причините за болестта. Тя никога не възниква във физическото тяло. Ако не познаваме останалите шест тела, не можем да помогнем на пациента да се излекува, защото не достигаме до дълбоките причини за болестта. Холистичната (или квантова) медицина е комплекс от множество биорезонанстни методи. Тя не се идентифицира само с хомеопатия, билколечение, хранителни добавки, капките на д-р Бах и т.н. Тя е всичко това едновременно – едно висше изкуство на постепенно преобразяване на душата и тялото на пациента чрез умело подбиране и индивидуализиране на лечебните методи.

Човек не представлява „язва на стомаха“ или „ревматоиден артрит“ и не може да се отъждестви с диагноза. При всеки има различен първоначален дисбаланс, който е дълбоката причина за болестното състояние. Болестта винаги идва като сигнал от душата и преборването й с химикали е неуместно. Симптомите са езика на душата и ако ги подтискам продължително с медикаменти,предизвикваме каскада от нови проблеми. Голямото изкуство на лекаря е да може да преведе на пациента посланията от собствената му душа. В медицината отдавна се знае, че независимо от другите възможни причини, болестта е винаги психосоматична. В тялото се пораждат симптоми, „написани“ от душата…. Тя е „сценаристът“, а пиесата се играе на сцената на физическото тяло.

Например: една жена има рак на лявата гърда. Психологическата причина вероятно е проблем в отношенията с майката, независимо дали е жива или покойна. Покрай останалото, пациентката се съветва да прости на майка си, да изглади миналото, за да протече лечебният процес по-гладко.

– В практиката си прилагате и разиестезия. Как се разви интересът ви към нея?

– Преди около 10 г. в труден за мен самата момент, срещнах един великолепен лечител, бивш полковник, който владееше цялата гама от радиестезични прийоми. Той ми разкри възможностите на радиестезията, за която до момента почти не бях чувала. Основните инструменти са махало и багети. С тях хората от дълбока древност са откривали вода и благородни метали, получавали са важна информация и са си помагали в ежедневието.

– Какви са възможностите на метода в медицината?

Радиестезията е точен диагностичен метод, който може да даде например важна информация за наличието и вида на т.н. „енергийни паразити“ – умишлени негативни външни енергийни въздействия (родови проклятия, уроки и магии), които неизбежно блокират нормалния енергопоток на човека. Ако детето е наследило такъв енергиен проблем, то е уязвимо още от периода на вътрутробното си развитие. Проблеми в износването на плода, малформации, увреждания от ваксините в следродовия период, чести детски инфекции, атопични дерматити и други алергии, детски диабет, ювенилен артирт и пр. – повечето от децата с тези диагнози имат унаследени енергийни блокажи. Тази тема не се обсъжда в рамките на официалната спешна медицина и лекарите и пациентите не са наясно, че като представляват квантовофизична система, човек е принципно енергийно раним. Отстраняването на подобен унаследен или придобит проблем е началото на един действителен лечебен процес.

Бих искала да добавя, че откриването на подобни навреждания не би трябвало да ни изпълва със страх или желание за мъст….Известни са различни начини за отстраняване на проблема – например методиката на д-р Лойд и д-р Джонсън, известна като „целебният код“,които са лесно приложими и надеждни. Радиестезията е изключително полезна за откриването и на други стаени причини за дисбаланс, например чревно опаразитяване или алергия към краве мляко и пшеница, както и за индивидуализиране на предписваните лекарства и най-оптималните им дози за всеки конкретен пациент.

– Как се използват махалото и багетите?

– Съвременната квантова физика потвърждава категорично и успява да визуализира енергийните тела на човека. Във физическото ни тяло и на около метър извън него се намира т.н. енергийно тяло в тесен смисъл на думата, представено от 144 чакри, напречни и надлъжни канали, меридиани, биоактивни точки и аура. Енергията вътре а нас се движи със скоростта на светлината и ние не я усещаме. Опитните китайски лечители и масажистите напипват умело именно тези биоактивни точки, където са изходите на меридианите и могат да лекуват различни проблеми. Акупунктурата и акупресурата са много важни холистични лечебни методи.

Ако има блокажи в енергийното тяло, махалото и багетите ги отчитат веднага. С багетите може да се установи и точната форма на аурата на човека. Тя трябва да бъде минимум 60 см от всяка една точка на кожата навън. Това е минималният й радиус. Много често намираме „дупка“ в аурата. Възможна причина е напр. магия. Наблюдавам, че много хора в момента си играят с живота на другите и се намесват с негативни енергийни въздействия в биополето и респ. в здравословното състояние на избраните „врагове“ от обкръжението им. Бих им припомнила един основен физичен закон – на всяко действие има и съответното противодействие…..

Без да искам да сугестирам никого, при неясни продължителни симптоми – замайване, главоболие, неясни кризи, припадъци и пр. без промяна в рутинните изследвания, би било добре да се провери за евентуално наличие на външно енергийно въздействие. За страх място няма – взимат се съответните мерки и без тичане по съмнителни „врачки“ проблема се отстранява. Както споменах, разполагаме с лечебния код на двама лекари, който може да изчисти клетъчната памет от всеки вид енергиен стрес – придобит преди месец или унаследен от миналите поколения. Тази квантова техника е проверена вече на практика от много хора. С нея са лекувани много хора, включително от рак и латерална амиотрофична склероза. Д-р Джонсън,съавтор на метода се е излекувал по този начин от „нелечимата“ болест на Лу Гериг. Това е поредното доказателство, че основната болестотворна причина в крайна сметка е Стресът, който се записва в клетъчната памет и се проявава по различен начин.

Следва продължение

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -