Безплатни тестове за хепатит В и С в Александровска

PRINT
висока кръвна захар

Безплатни изследвания за носителство на вируса на хепатит В и С при мъже и жени на възраст 18 – 65 г.  организира Диагностично-консултативният  център в Александровска болница. Скринингът стартира днес и ще продължи до изчерпване на лабораторните реактиви. Желаещите могат да се изследват всеки делничен ден от 10.30 до 14.00 ч. в манипулационната на ДКЦ „Александровска“ (вляво от арката).

Тестуването се извършва с капилярна кръв (от пръста на ръката). При положителен резултат, пациентите ще бъдат консултирани от гастроентеролог (с направление по НЗОК № 3 от личен лекар) всеки понеделник и сряда от 14.00 до 17.00 ч. в ДКЦ «Александровска» за определяне на терапевтично поведение и превенция на заболяването.

Според български проучвания, над 1.5 % от населението на страната е инфектирано с вируса на хепатит С, а носителството на вируса на хепатит В надвишава 8%. Въпреки провежданата имунопрофилактика у нас и постигнатото понижаване на заболеваемостта, хроничната инфекция с вирусите на хепатит В и С остава сериозен социален и икономически проблем за обществото. В по-голям процент от случаите, инфекциите с тези вируси протичат безсимптомно, поради което се установяват късно и във фаза на напреднало чернодробно увреждане, когато лечението е недостатъчно ефективно или не може да бъде проведено. Ранната диагностика на инфекциите с вирусите на хепатит В и С гарантира ефективно лечение и предотвратява риска от прогресиране на болестта в чернодробна цироза и чернодробен рак.

Телефон за информация: 02/ 9230 750 и 02/9230 592

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни тестове за хепатит В и С в Александровска беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *