Безплатни прегледи за херпесни инфекции във ВМА

PRINT
ВМА София

Специалистите от Катедрата по инфекциозни болести при ВМА-София организират безплатни консултации и прегледи на лица с инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

Прегледите ще се проведат в периода 25-27 април 2018 г., от 10:00 до 14:00 часа в кабинет № 108 на Катедра по инфекциозни болести на ВМА-София.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/92 25989; 02/ 92 26125– от 08.00-14.00 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

Херпесните инфекции се предизвикват от голяма група вируси, които се проявяват с разнообразна клинична картина. Характерните симптоми са:

  • повишена температура
  • увеличени лимфни възли
  • обриви по тялото и лигавиците
  • увеличен черен дроб и слезка

Най-честите болести, причинени от тези вируси са инфекциозна мононуклеоза, варицела, херпес зостер, цитомегаловирусна инфекция, лабиален и генитален херпес, синдром на хроничната умора. Механизмът на предаване чрез слюнка и други телесни секрети са причина за улесненото им разпространение в затворени колективи. Човек се заразява с тях предимно в ранна детска и юношеска възраст. Поради разнородното клинично проявление, социалната значимост и особености в лечението им, херпесните инфекции изискват консултация от лекар специалист по инфекциозни болести.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за херпесни инфекции във ВМА беше последно модифицирана от: април 22nd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *