5 основни правила за мъжкото здраве

PRINT
спорт гимнастика ставни заболявания

Без алкохол, без цигари, здравословно меню, нормално тегло и достатъчно движение – тези пет правила укрепват здравето. Проучване от Уелс сега показва, че по този начин човек наистина може да намали до 70% риска от болести като деменция, диабет и сърдечносъдови заболявания.

Мъжете били в центъра на проучването.

Учени от университета на Кардиф наблюдавали 2235 мъже цели 35 г. В началото през 1979 г. участниците били на възраст между 45 и 59 г. Тогава те разказали подробно за навиците си и начина на живот. Описали дали пият и пушат, спортуват ли и колко плодове и зеленчуци консумират средно. Наред с това бил изчислен индексът на телесната им маса, записани са съществуващи сърдечносъдови заболявания и диабет. Като контролна група били използвани мъже, които поставяли акцент върху здравословния начин на живот. Тези данни се контролирали през 5 г. Доброволците били подлагани и на когнитивен тест.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Годжи бери – малките плодчета са перфектната комбинация от витамини и минерали
Кои са 10-те най-големи страхове на мъжете
Храните, които разболяват мъжа
Сладкото убива потентността на мъжете

В края на проучването се оказало, че мъжете, които пушели малко и почти не пиели, хранели се здравословно и били физически активни, имали с 60% по-малък риск за деменция, а комбинираният риск за деменция и сърдечносъдови заболявания намалявал със 70%. Наистина бяхме изненадани, че обикновени правила за живот оказват толкова голямо влияние за възникването на хроничните заболявания, коментира шефът на екипа за проучването Питър Елууд от университета в Кардиф. Отдавна се знае, че това, което е добро за сърцето, е добро и за мозъка, допълва колегата му Дъг Браун.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
5 основни правила за мъжкото здраве беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *