Внезапно главоболие или шум в ушите може да са от високо кръвно

PRINT
високо кръвно причини симптоми лечение

Често се казва, че кръвното не боли. Все пак има симптоми, при които първо трябва да проверим стойностите му. Най-ясният симптом е главоболието. Когато ви заболи глава, не бързайте да пиете обезболяващи, а проверете кръвното си налягане, казва д-р Райна Сивова, опитен кардиолог в МБАЛ „Сердика“. Други признаци, които може да са свързани с кръвното, са шум в ушите, внезапен световъртеж, неясна напрегнатост, изнервеност. Някои хора стават агресивни. Обръщайте внимание и на децата, които се усещат напрегнати и натоварени.

Кръвното има пик: скача към 4-5 часа в сутрешните часове

д-р Райна СивоваЗатова и инфарктите са най-често в този часови диапазон. Ако внезапно се събудите с главоболие или на работа изведнъж се почувствате напрегнати и изнервени, също първо си премерете кръвното.

Как се мери правилно?

Може и с апарат на китката, но да е качествен. Апаратите над лакътя са по-добри, но ако човек си го мери сам, правят грешки и мерят фалшиво. Важно е правилното поставяне на ръкава на ръката – той трябва да прилепне добре, да не остава въздух между него и кожата. Ако ръкавът е поставен хлабаво и се напомпа, ще отчете грешно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Главоболие и световъртеж – симптоми на високо кръвно
Червени картофи срещу високо кръвно
Причини и симптоми на сърдечните аритмии

Ето какво съветва кардиологът за начина на живот: „Не пропускайте хранене, това влияе на имунитета. Няма да отслабнете, ако ядете само веднъж дневно. За междинни закуски избирайте сурови ядки – орехи, бадеми, лешници. Може и плод. Соковете подкрепят бъбрека, откъдето се филтрират отпадните вещества. Изчистеният организъм реагира много по-бързо. Не се лишавайте от качествено месо, не препоръчвам и обезмаслените млека. Оказва се, че за младите жени това застрашава с намаляване на фертилитета. Как ще се синтезират нужните хормони, които съдържат мастни киселини? Старите принципи за въглехидрати, белтъчини и мазнини в правилно съотношение остават с пълна сила.“ Домашните туршии с ферментирали зеленчуци пък са полезни, защото доставят пробиотици на организма.

[Общо: 23    Средно: 2.8/5]
Внезапно главоболие или шум в ушите може да са от високо кръвно беше последно модифицирана от: декември 31st, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *