Може ли физическо натоварване да предизвика пристъп на астма?

PRINT
астма деца изследване

Пристъпът на астма може да бъде предизвикан не само от полени и други алергени. Физическото натоварване може да провокира при някои хора силни симптоми на заболяването, казва д-р Йорг Цорн, цитиран от немския сайт „Навигатор дер медицин“. Характерното е, че оплакванията идват не по време на самото усилие, а след това.

Бързото дишане охлажда дихателните пътища и те изсъхват. Тъй като при астматиците те са хронично чувствителни и склонни към свръхактивна реакция – в най-лошия случай може да предизвика истински пристъп на астма.

Астмата – видове, симптоми и лечение

За хората, които реагират с пристъп при физическо усилие, лекарите препоръчват плуването като подходящ спорт. Топлата и влажна среда около басейна не позволява на астмата да се активира. Психическата страна на нещата също е важна: ако човек се страхува от астматичен пристъп, има по-голяма вероятност той да настъпи.

Причината е, че страхът води до още по-голямо напрежение в дихателните пътища. Човек обаче не може просто така да се раздели със страховете си. Лесно е да се каже, но е трудно да се направи! Понякога на астматиците е полезно да минат няколко сеанса и с психотерапевт, за да се научат да овладяват страховете си.

Източник: Navigator der Medizin

[Общо: 6    Средно: 2.2/5]
Може ли физическо натоварване да предизвика пристъп на астма? беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *