Екстракт от чесън лекува упорит цистит

PRINT
чесън

Чесънът се справя успешно с лечението на инфекции на пикочните пътища (цистит), резистентни към антибиотици. Това заключение правят индийски учени. Клинични проучвания показали, че скилидките са ефективни и срещу щамове, които са развили резистентност към антибиотици.

Под инфекции на пикочните пътища се разбира всяка инфекция в пикочната система. Повечето от тези инфекции са в пикочния мехур или уретрата. Жените по-често страдат от тези инфекции в сравнение с мъжете. Заболяването често протича доста болезнено, което води до сериозни емоционални проблеми, тъй като това се отразява на качеството на живот. В случай на усложнения инфекцията на пикочните пътища може да достигне и до бъбреците. Обикновено циститът се лекуват с антибиотици, но към някои щамове се наблюдава резистентност.

Индийските учени решили да проверят дали чесънът, който е популярна съставка на традиционната индийска медицина, може да се справи с тези инфекции. В 56% от 166-щамове на бактерии, изолирани от урината на болни от цистит хора, показали висока степен на резистентност към антибиотици. 82% от тези устойчиви на антибиотици бактерии обаче се повлияли от лечението с екстракт от чесън.

Това е първото проучване за ефекта на екстракта от чесън, който може да бъде намерен и в таблетна форма. Изследването доказва способността му да лекува ефективно упоритите инфекции на пикочните пътища.

Източник: Sciencedaily.com

[Общо: 5    Средно: 4/5]
Екстракт от чесън лекува упорит цистит беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *