Седмица на сокове за пречистване на организма

PRINT
alt

Диетите, при които се пият само сокове и напълно се изключват твърдите храни, стават все по-популярни. Както отбелязва National Post, преминаването на пресни плодови напитки позволява на организма да преразпредели енергията си, която изразходва за смилане на храната, за лечение и за обновяване на организма.

Диетата със сокове разрежда кръвта

След няколко дни кръвта се разрежда и се променя нейният химичен състав.
Диетолози съветват на ден да се пият по 3 различни вида – лимонов сок, концентрат от червена боровинка, разреден с вода, и ябълков.

Такъв хранителен режим е полезен за страдащи от акне, за хора с проблеми в храносмилането, нарушения на съня и с нощно изпотяване. Соковете могат да се съхраняват по няколко дни, а максималната продължителност на диетата трябва да е една седмица.

Пречистване на черния дроб и бъбреците

Плодовите питиета подобряват функцията на черния дроб и почистват бъбреците. Те съдържат много захари, които подхранват мозъка, но в тях липсват мазнини и протеини, необходими за усвояване на витамините.

Що се отнася до загубата на тегло, тя е възможно да се дължи главно на прочистването на червата. За изгаряне на мастните депа обаче не може да се говори.

Въпреки това методът има и доста противопоказания. Той е опасен за диабетиците, защото в соковете е голяма концентрацията на захар, за наркоманите, както и за хора, които приемат антидепресанти, тъй като усилват ефекта от лекарства и има опасност от предозиране. Не се препоръчва на такава диета да преминават бременни или кърмещи.

Свързани теми: Как да отслабна здравословно?

Овесените ядки помагат да се освободим от тлъстинките

Идеалната напитка в жегата – топъл чай с мед и лимон

[Общо: 3    Средно: 2.7/5]
Седмица на сокове за пречистване на организма беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *