сряда, 4 октомври, 2023
- Реклама -
НачалоХраненеСедмица на сокове за пречистване на организма

Седмица на сокове за пречистване на организма

Диетите, при които се пият само сокове и напълно се изключват твърдите храни, стават все по-популярни. Както отбелязва National Post, преминаването на пресни плодови напитки позволява на организма да преразпредели енергията си, която изразходва за смилане на храната, за лечение и за обновяване на организма.

Диетата със сокове разрежда кръвта

След няколко дни кръвта се разрежда и се променя нейният химичен състав.
Диетолози съветват на ден да се пият по 3 различни вида – лимонов сок, концентрат от червена боровинка, разреден с вода, и ябълков.

Такъв хранителен режим е полезен за страдащи от акне, за хора с проблеми в храносмилането, нарушения на съня и с нощно изпотяване. Соковете могат да се съхраняват по няколко дни, а максималната продължителност на диетата трябва да е една седмица.

Пречистване на черния дроб и бъбреците

Плодовите питиета подобряват функцията на черния дроб и почистват бъбреците. Те съдържат много захари, които подхранват мозъка, но в тях липсват мазнини и протеини, необходими за усвояване на витамините.

Що се отнася до загубата на тегло, тя е възможно да се дължи главно на прочистването на червата. За изгаряне на мастните депа обаче не може да се говори.

Въпреки това методът има и доста противопоказания. Той е опасен за диабетиците, защото в соковете е голяма концентрацията на захар, за наркоманите, както и за хора, които приемат антидепресанти, тъй като усилват ефекта от лекарства и има опасност от предозиране. Не се препоръчва на такава диета да преминават бременни или кърмещи.

Свързани теми: Как да отслабна здравословно?

Овесените ядки помагат да се освободим от тлъстинките

Идеалната напитка в жегата – топъл чай с мед и лимон

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -