Полезно ли е месото? Да, но до 600 г седмично

PRINT

Месото само по себе си не е нездравословна храна. Въпросът е в количествата, които се консумират, заявиха експерти от Германското сдружение по хранене. Дебатът в страната започна след призив от страна на партията на Зелените за един вегетариански ден (Veggie Day) в седмицата във всички служебни заведения за хранене.

„Няма храна, която сама по себе си да е нездравословна или която човек не бива да яде. Месото е важен източник на полезни вещества“, коментира говорителката на диетолозите в Германия Антие Гал.

Много месо почти сигурно води към диабет

Животинските протеини се усвояват по-добре от растителните

диета мазнини протеиниЖивотинските протеини се усвояват от организма по-пълноценно в сравнение с растителните. Затова Германското сдружение по хранене не препоръчва придържане към строго вегетарианско меню.

Допълват обаче, че един ден без месо е напълно в реда на нещата. Месото е важен източник на протеини, витамин А, B1 и B12, желязо и цинк.

Ключово за пълноценното хранене е в количеството мръвка, което слагаме на масата.

Прекаляването с месото може обаче да повиши нивата на лошия холестерол, на пурините и наситените мастни киселини. Затова Германското сдружение по хранене препоръчва консумацията му да се ограничи до 300-600 г седмично.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 4    Средно: 4.3/5]
Полезно ли е месото? Да, но до 600 г седмично беше последно модифицирана от: януари 30th, 2020 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *