четвъртък, 2 февруари, 2023
- Реклама -
НачалоХраненеПолезно ли е месото? Да, но до 600 г седмично

Полезно ли е месото? Да, но до 600 г седмично

Месото само по себе си не е нездравословна храна. Въпросът е в количествата, които се консумират, заявиха експерти от Германското сдружение по хранене. Дебатът в страната започна след призив от страна на партията на Зелените за един вегетариански ден (Veggie Day) в седмицата във всички служебни заведения за хранене.

„Няма храна, която сама по себе си да е нездравословна или която човек не бива да яде. Месото е важен източник на полезни вещества“, коментира говорителката на диетолозите в Германия Антие Гал.

Много месо почти сигурно води към диабет

Животинските протеини се усвояват по-добре от растителните

диета мазнини протеиниЖивотинските протеини се усвояват от организма по-пълноценно в сравнение с растителните. Затова Германското сдружение по хранене не препоръчва придържане към строго вегетарианско меню.

Допълват обаче, че един ден без месо е напълно в реда на нещата. Месото е важен източник на протеини, витамин А, B1 и B12, желязо и цинк.

Ключово за пълноценното хранене е в количеството мръвка, което слагаме на масата.

Прекаляването с месото може обаче да повиши нивата на лошия холестерол, на пурините и наситените мастни киселини. Затова Германското сдружение по хранене препоръчва консумацията му да се ограничи до 300-600 г седмично.

СНИМКА: АРХИВ

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -