Копърът облекчава предменструалния синдром

PRINT
alt

Капки копър намаляват депресията, облекчават изпълнението на служебните задължения и улесняват изпълнението на комуникациите с приятели, роднини и близки при жени в предменструален синдром.

Смята се, че подправката възстановява хормоналния баланс, пише The Daily Mail. Този синдром се диагностицира у една трета от жените, като в 40% от случаите им пречи да живеят нормално, а понякога води до агресия и тежка депресия. Затова на жените се препоръчва да променят диетата си, да пият хормони, а дори и антидепресанти. Но те не винаги помагат, а и лекарствата имат странични ефекти.
Иранските експерти от университета в Урмия тествали копър, разпределяйки в три групи общия брой участници – 36 жени. Първата група започала да приема екстракт от копър три дни преди и три дни след края на менструацията. Втората група консумирала редовно, а третата била контролна.
В резултат на това неприятните симптоми намалели при участниците в първата и втората група, като по-добре се чувствали от първата. След осем седмици на лечение тежестта на симптомите намаляла, жените били в състояние да работят нормално и да общуват, изчезнали и симптомите на тежка депресия, казват учените.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Копърът облекчава предменструалния синдром беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *