сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеКопърът облекчава предменструалния синдром

Копърът облекчава предменструалния синдром

Капки копър намаляват депресията, облекчават изпълнението на служебните задължения и улесняват изпълнението на комуникациите с приятели, роднини и близки при жени в предменструален синдром.

Смята се, че подправката възстановява хормоналния баланс, пише The Daily Mail. Този синдром се диагностицира у една трета от жените, като в 40% от случаите им пречи да живеят нормално, а понякога води до агресия и тежка депресия. Затова на жените се препоръчва да променят диетата си, да пият хормони, а дори и антидепресанти. Но те не винаги помагат, а и лекарствата имат странични ефекти.
Иранските експерти от университета в Урмия тествали копър, разпределяйки в три групи общия брой участници – 36 жени. Първата група започала да приема екстракт от копър три дни преди и три дни след края на менструацията. Втората група консумирала редовно, а третата била контролна.
В резултат на това неприятните симптоми намалели при участниците в първата и втората група, като по-добре се чувствали от първата. След осем седмици на лечение тежестта на симптомите намаляла, жените били в състояние да работят нормално и да общуват, изчезнали и симптомите на тежка депресия, казват учените.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -