Ключът към слабата фигура: Хранете се 9 пъти на ден!

PRINT
хранене

Диетолози стигнаха до извода, че ключът към слабата и стройна фигура е да се храним 9 пъти през деня. Подобен режим помага да се свалят излишните килограми. Това не е диета за отслабване, а начин на хранене, който подпомага за отслабването за сметка на намаляване на нивата на холестерола, стабилизиране на кръвното и ускоряване на метаболизма (обмяната на веществата).

Изводите са въз основа на проучване, осъществено в Кралския колеж в Лондон. Така анализирали теглото на 2000 души, които консумират едно и също количество калории на ден. За целите на експеримента някои от участниците яли девет пъти на ден, а други по-малко.

Резултатът надмина очакванията, коментират авторите на проучването. Според тях е трудно да бъдат точно анализирани процесите, които протичат. Фактите навеждат на мисълта, че яденето на малки порции предотвратява повишаването на нивото на мастни киселини в кръвта, което води до отлагане на мазнини в артериите (плака), до повишаване на холестерола и напълняване.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
18 храни, с които отслабваме
Диета за отслабване, която не вреди на здравето
Можем да отслабнем с… шоколад! 

Честото консумация на храна спомага нивото на мастните киселини да се стабилизира. Това позволява на организма да усвоява по-пълноценно храната. Именно резките колебания в нивата на мастните киселини увеличават риска от различни сърдечно-съдови заболявания, подчертават авторите на научната работа.
В подкрепа на техните изводи е проучване от университета в Монтана. То показа, че хората, които се придържат към многократния прием на храна през деня, са по-издръжливи и енергични.

В допълнение учени от Израел стигнали до извода, че ако човек се придържа към определен график на хранене, то само това по себе си нормализира обмяната на веществата и състава на храната в този случай ще бъде от второстепенно значение.

Източник: medikforum.ru

[Общо: 5    Средно: 3.8/5]
Ключът към слабата фигура: Хранете се 9 пъти на ден! беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *