Как да познаем качественото месо

PRINT

Качественото месо не бива да е отделило много собствен сок. Когато го печем, ще стане жилаво, казва Даниела Крел, експерт от Потребителската централа в Бавария. Трябва да изглежда розово и сочно. Разбира се, сетивата ни също помагат – ако нещо ни подсказва, че не е наред, по-добре да изхвърлим мръвката или изобщо да не я купуваме.

Месото е богато на белтъчини и ако е развалено, това може да ни докара хранително отравяне.

Полезно ли е замразеното месо?

Дълбокото замразяване е прекрасен начин за консервиране. Не се използват никакви помощни вещества. За да не се промени структурата на месото обаче, то трябва да се охлади много бързо, иначе възникват ледени кристали в него. Замразяването в индустриални условия функционира доста по-добре, отколкото вкъщи. В завода късовете се охлаждат за кратко време до минус 18 градуса. При такова шоково замразяване полезните му свойства се запазват максимално.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Млякото от кутия може да е опасно за бременните
Вакуумните опаковки може да са опасни 
Наситените мазнини не са толкова вредни, разкри проучване
Ограничете месото между 50 и 65 г., иначе има риск от рак

Защо каймата се разваля по-бързо?

Това се дължи на по-голямата повърхност, която контактува с въздуха, а също и на липсващата мускулна обвивка. Така микробите проникват много по-лесно. Най-добре е каймата да се употреби в деня, в който е била направена. Изключение прави тази във фабрични опаковки – тя има дата на годност.

Колко дълго можем да съхраняваме месото?

Това зависи от вида и произхода му. Например дреболиите се развалят по-бързо от мускулното месо. Зависи колко време е било съхранявано в магазина, преди да го купим. Най-добре е да се информирате в месарницата за срока на годност, ако той не е указан на опаковката.

Източник: Apotheken Umschau

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Как да познаем качественото месо беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *