Хлябът не пречи на диета за отслабване

PRINT

От хляба не се дебелее, напротив, той трябва да присъства в менюто на всеки човек. Това твърдят испански учени от университетския град Лас Палмас де Гран Канария, цитирани от сайта „Медикфорум“. Схващането, че този вид храни са вредни за талията, е опасно заблуждение, казват специалистите.

Заключението на испанските специалисти е резултат от детайлен анализ. Те разгледали всички научни трудове по темата затлъстяване и влияние на зърнените продукти върху човешкия организъм, публикувани за последните 30 г. Оказало се, че хлябът изобщо не се свързва с  наднорменото тегло. Напротив, помага за намаляването му – попадайки в стомаха, създава усещане за ситост, а след това напълно се преработва от организма. Условието е да се хапва в нормални количества, а не прекалено много.

Изследванията сочат, че хлябът помага апетитът да се държи в нормални граници, тъй кат о поддържа нормално нивото на кръвната захар и ускорява метаолизма, потвърждават авторите на книгата „Диетата на любителите на въглехидрати“ Елън Кунес и Франсис Лагерман-Рот.

По мнението на учените нямало особена разлика дали човек ще хапва черен или бял хляб, с цели зърна или от фино смляно брашно. Дори хората с наднормено тегло трябвало да го включват в диетата си. Препоръчва се само да се избягват хлебни изделия с добавена захар, който води до появата на мастни отлагания в талията, а после и на други места.

Свързани теми: Строгият пост води до камъни в жлъчката

Пет прости правила как да отслабнем

Учени: затлъстяването е заразно

СНИМКА: ДАК

[Общо: 3    Средно: 4/5]
Хлябът не пречи на диета за отслабване беше последно модифицирана от: април 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *