събота, 23 септември, 2023
- Реклама -
НачалоХраненеМъж свали 50 кг с омлет и шунка

Мъж свали 50 кг с омлет и шунка

За 9 месеца 50 кг по-малко и то с вкусна диета – омлет с яйца и шунка на закуска. Звучи твърде хубаво, за да е вярно. 38-годишният Кай Шьоневерк от Германия обаче го доказа (на снимките преди и след диетата). През 2010 г. журналистът тежал 125 кг, а днес е заковал на 75 кг. Тайната на диетата е „правилната закуска“ по думите му.  За 10 г. Кай качил 50 кг. Заради стреса и седящата работа качвал неусетно, докато един ден не решил, че животът му на дебел човек е твърде напрегнат и неудобен.

През април 2010 г. взел кардинално решение да промени храненето си. Най-важното е да имаш мотивация, признава журналистът, който написал и книга за опита си. В търсене на най-добрата стратегия за отслабване германецът се вслушвал в тялото си. Решил да сложи акцента върху закуската, защото тя е основополагаща за деня. Важна е, за да се задвижи метаболизмът на пълни обороти. Избрал да започва деня с бъркани яйца и шунка. Защо? Протеините в този омлет задвижват обмяната на веществата, обяснява Кай. Освен това засищат за по-дълго време, а и допринасят за изграждане на мускулите. В яйцата има много белтъчини, а шунката идеално ги допълва. Затова те са идеалната комбинация.

Ето и някои трикове от опита на Кай Шьоневерк:

1. Едно яйце има 95 ккал, а без жълтъка дори само 22 ккал. Ако се махне жълтъкът, се спестяват калории, а повечето белтъци също засищат. Те се разбиват на пяна, към няколко белтъка може да се добави един жълтък. Той е доста хранителен и човек не забелязва, че от него има по-малко.

2. Не слагайте в кафето мляко или поне сипвайте по малко  – 100 мл от него имат 45 ккал. Ако човек пие повече кафе с много мляко, приема много калории, които не засищат, но се трупат на сметката. Ако се вземе предвид и захарта, които някои щедро ръсят в кафето, се получава, че те без да усетят приемат калории като за още едно допълнително ядене.

3. Пазите ли диета, качвайте се всеки ден на кантара, дори два пъти дневно – сутрин и вечер. Така ще усетите как тялото ви реагира на диетата, съветва Кай. Ще си направите важни изводи кое ви действа добре и кое не.

4. Основно правило – приемайте толкова калории, колкото ще изразходвате. Най-добрият източник при диета са протеините (белтъчини). Те засищат, нискокалорични са и помагат срещу пристъпите на глад. Мазнините трябва да се избягват, от тях се дебелее.

5. Може да се хапва и често, по малки порции. Две-три закуски са ок, стига да са с мярка. Така ще бъдете сити през целия ден и няма да ви мъчи глад, който често става причина за провал на диетата.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -