Диетата за диабетици – малко въглехидрати, повече протеини

PRINT
рецепта

Диетата за диабетици е важна за овладяване на кръвната захар. За тип две задължително се препоръчва намаляване на теглото. Причината е, че в мастните клетки може да се скрият други, които отделят хормони и блокират въздействието на инсулина.

Отслабването обаче невинаги е лесно. При диабетиците често препоръката е да се намалят мазнините. Учените обаче сега откриха, че бедно на въглехидрати и богато на протеини меню е много по-добро за пациенти със захарна болест и наднормено тегло. Тя щади сърцето и е по-вероятно да предотврати инсулиновата резистентност, казва д-р Хелене фон Бибра от Мюнхен. Тя допълва, че такава диета е добра профилактика на сърдечната слабост и метаболитния синдром. Ако не ги предотврати напълно, тя може поне да ги забави доста във времето, казва д-р Фон Бибра.

В проучването участвали две групи диабетици с по 16 души. Едната група била на диета, бедна на въглехидрати, а другата – с малко мазнини. Двете групи тренирали на ден по 2 часа. Успехът при свалянето на килограми и подобряването на показателите на холестерола били сходни. Групата с малкото въглехидрати обаче подобрила съществено инсулиновата си резистентност, триглицеридите, стойностите на кръвното и диастоличната сърдечна дейност.

Свързани теми: Овесените ядки – ценна храна за всеки ден

Супернапитка сваля холестерол и пази от диабет

Байпасът е по-добър за диабетиците отколкото стента

СНИМКА: ТК

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Диетата за диабетици – малко въглехидрати, повече протеини беше последно модифицирана от: юли 19th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *