петък, 9 юни, 2023
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеСпасиха жена с 5 тумора, лекувана неуспешно в Турция

Спасиха жена с 5 тумора, лекувана неуспешно в Турция

Пет тумора от мозъка на 52-годишна жена извадиха неврохирурзи от бургаската многопрофилна болница, съобщиха от лечебното заведение. „Образуванията са доброкачествени, но въпреки това са създавали сериозни проблеми на пациентката“, обясни шефът на отделението по неврохирургия д-р Николай Недев.

Най-голямото образувание било с размери 5 на 4 см. Преди да се обърне към лекарите в Бургас, жената се е лекувала в много скъпа и рекламирана клиника в Турция. Там обаче извадили само един от туморите. За да си позволи операцията в чужбина, семейството й е продало имоти и е платило над 100 000 лева. След като обаче я изписали от задграничната луксозна клиника, състоянието на пациентката се влошило и се наложило да бъде приета по спешност в болницата в Бургас. „След изваждането на останалите пет тумора от лявата половина на мозъка, жената вече е добре и е изписана“, обясни д-р Недев. През последните  3 г. оперираните мозъчни тумори и метастази в отделението са общо 150. Докторът препоръча на пациентите да не бързат да разпродават имоти за лечение в чужбина, а първо да се консултират с български специалисти и да им вярват повече.

Родните лекари по нищо не отстъпвали на чуждестранните в подготовката и практиката си. Можели най-добре да преценят дали да оперират даден случай или да се потърси помощ другаде, подчерта д-р Недев. Неврохирургът припомни, че първата операция за изваждане на тумори от мозъка в нашата страна е направена още през 90-те години, а към момента те са над 1000. Главоболие без конкретна причина, което се обостря през нощта, повръщане сутрин, раздразнителност и епилептични пристъпи са признаците, които подсказват за мозъчните онкозаболявания и за доброкачествени образувания.

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации

1 коментар

  1. В наше время можно поздравить жену с Пасхой в стихах по любому интернет-мессенджеру Viber, WhatsApp, Skype и другие.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -