Кървенето на венците може да е опасно за живота

PRINT
миене на зъбите

Кървенето на венците може да бъде и с фатални последици за човека, съобщават швейцарски учени, цитирани от руския сайт „Медикфорум“. Причината е, че в устата на човека живее опасна бактерия – Streptococcus tigurinus, която може да причини тежка инфекция и дори смърт, ако попадне в кръвта. Ето защо е важно да се грижим за венците, изтъкват те.

Учените проведоха опити, които позволиха да се изолира бактерията от кръвта на хора, боледуващи от ендокардит (възпалително заболяване на сърцето), менингит и спондилодисцит (възпалително заболяване на гръбначния стълб). Изолираната бактерия прилича на други видове стрептококи, които обитават устата ни.

Получените данни ще позволят на учените да определят причините за някои тежки заболявания и да намалят риска от появата им. Точното откриване на тази бактерия е от съществено значение да се идентифицират начините на разпространението й, смята д-р Андреа Збинден от университета в Цюрих. Проучването й ще помогне да се изясни и как точно тя предизвиква отделните заболявания. Тогава пациентите ще могат да получат правилните антибиотици и да бъдат излекувани.

Учените освен това се опитват да разберат доколко опасната бактерия е разпространена сред хората. Засега те само препоръчват да се следи по-внимателно за хигиената в устната кухина и кръвотечението да се лекува навреме.

СНИМКА: ТК

[Общо: 3    Средно: 1.7/5]
Кървенето на венците може да е опасно за живота беше последно модифицирана от: септември 19th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *