понеделник, 15 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаВелопоход и спортове на открито за "Живей активно" в Южния парк

Велопоход и спортове на открито за „Живей активно“ в Южния парк

Кметът на София Йорданка Фандъкова, изявени български спортисти, музикални звезди ще поведат на 23 юни 2013 г., неделя, столичани на пешеходен и вело поход от НДК до Южния парк под мотото „Живей активно!“. Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот се организира от „Нестле България“.

На 16 юни 2013 г. от 10:30 часа феновете на „Живей активно!“ ще се подготвят за голямото събитие с открит урок по гимнастика за деца, който ще се проведе в обновената зала „Раковски“. Легендарният Йордан Йовчев лично ще въведе всички малчугани в основите на спортната гимнастика.

Инициативата на 23 юни стартира от три точки в столицата. Стотици велосипедисти ще се съберат пред театър „София“, където тръгва специално организираният велопоход. Колоездачите ще преминат по велосипедната алея на бул. „Евлоги Георгиев“, насочвайки се към Паметника на съветската армия. Оттам към тях ще се присъединят почитателите на алтернативните безмоторни средства за придвижване – ролери, тротинетки и скейтборд. Двата похода ще се насочат към НДК, за да присъстват на официалното откриване на инициативата. Стартът е пред Националния дворец на културата в 10 часа.

За осми път „Живей активно!“ ще мотивира столичани да спортуват и да се хранят балансирано. Десет локации в Южния парк ще очакват феновете на движението и балансираното хранене с многобройни спортни предизвикателства, семейни игри и изненади. Освен турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и ролери, ще бъдат организирани и игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Присъстващите ще могат да се включат заедно със семействата си в интелектуални състезания, артистични предизвикателства, а за най-активните са подготвени хиляди награди от Нестле България.

Всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 13 юни на facebook страницата на „Живей активно!“, а тези, които не са успели да го направят предварително, трябва да отидат на 23 юни пред театър „София“, Паметника на съветската армия и НДК или направо в Южния парк.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -