сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни профилактични прегледи за рак на простатата

Безплатни профилактични прегледи за рак на простатата

Безплатни профилактични прегледи за рак на простатата за всички мъже на 50 и повече години организира Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в рамките на кампанията „Твоята сила заслужава грижа“, посветена на мъжкото здраве.

В рамките на кампанията ще бъдат извършени 65 безплатни профилактични прегледа, включващи изследване на PSA (простатно-специфичен антиген) и преглед при уролог с ехограф.

За да се възползвате от прегледа, е необходимо да се запишете предварително на тел.: 02/403 4000 или 02/403 4910.

Преди прегледа при уролог е необходимо да направите безплатното кръвно изследване на PSA. Резултатът от изследването ще е готов за два часа. След това специалист от Отделение по урология на АСК УМБАЛ Токуда ще извърши профилактичния ехографски преглед.

За да бъдат напълно обективни резултатите от изследването на PSA, е препоръчително 2-5 дни преди изследването да не сте извършвали ректално туширане, усилена физическа дейност, засягаща простатата, или полов акт. Ако не спазите тези препоръки, е възможно временно повишаване на показателите на PSA.

Рак на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. В ранен стадий заболяването протича безсимптомно, затова е важно да се извършват редовни профилактични прегледи.

Д-р Адриан Попов, началник на Отделение по урология в АСК УМБАЛ Токуда, споделя: „В последните години нараства броят на напълно излекуваните от рак на простатата. Това е така, защото заболяването се диагностицира все по-рано. Екипът на нашето отделение има дългогодишен опит в ендоурологията и прилагането на минималноинвазивна лапороскопска хирургия, особено при онкологични заболявания на простатата, пикочния мехур и бъбреците. Работим и с най-модерната роботизирана система Da Vinci Xi, която ни позволява да извършваме най-прецизната и безопасна, за пациента, хирургия.“

Редактор Ина Димитрова

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -