вторник, 21 март, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за паркинсон в страната

Безплатни прегледи за паркинсон в страната

Безплатните прегледи за хора с вече установена болест на Паркинсон продължават в редица градове в страната. Поради големия интерес сред пациентите консултациите, които са част от кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“, ще продължат до края на месец март 2021 г. На телефон 0894 293 100 хората могат да получат информация за останалите по места в страната свободни часове за консултация при невролог. Преглед може да бъде записан сега, а самото му провеждане да се осъществи съобразно епидемичната ситуация и графика на лекарите.

Може ли паркинсон да се излекува напълно

Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон. Кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ стартира на 20 ноември 2020 г. и се реализира в разгара на пандемията от COVID-19 и има за цел да отговори навременно на притесненията на хората с Паркинсон да контролират основното си заболяване.

Поради естеството на болестта много пациенти са затруднени да използват интернет и други съвременни технологии и разкритата телефонна линия на кампанията се оказа ценна и удобна възможност за тях да получат отговори на въпросите си и да намерят специалист-невролог в съответния им град.

Масово бъркат старческото треперене с паркинсон

Прегледите ще се осъществяват при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и са организирани така, че да се избегне струпване на хора пред кабинетите. На телефонната линия можете да се свържете през делничните дни в рамките на работното време от 9 до 17 ч. Цената за разговор е според индивидуалния тарифен план на всеки потребител със съответния мобилен оператор.

Източник: Health PR

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -