сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за лимфедем във ВМА

Безплатни прегледи за лимфедем във ВМА

На 27.10.2022 г. (четвъртък), от 09.30 до 16.30 часа във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведат безплатни консултации за лимфедеми.

Месец октомври е обявен за Световен месец за борба с рака на гърдата. Тези прегледи са в подкрепа на тази кампания и на съпричастността към хората с онкологични заболявания, по-конкретно са насочени към последствията им върху лимфната система, коментира полк. доц. Любина Веселинова, началник на Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА.

Характерен симптом при това заболяване е подуването на крака, обикновено засегнат е само единият, не е симетрично.

Консултациите ще се провеждат като съвместна инициатива със специалисти по физикална медицина и по съдова хирургия в кабинет №28, намиращ се на -1 етаж в Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 26 136.

Не се изисква направление от личния лекар.

Лимфедемът е само изявата на цяла палитра от нарушени процеси в съдовата система и организма като цяло и на практика представлява мултидисциплинарен проблем. Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА разполага с една от най-съвременните апаратури, която позволява неограничени възможности за индивидуализиран подход и е в подкрепа към разработената в клиниката оригинална комплексна методика.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -