четвъртък, 30 май, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи в месеца за борба с рака на гърдата

Безплатни прегледи в месеца за борба с рака на гърдата

Първа АГ болница „Света София“ организира безплатни прегледи при мамолог всеки работен ден в периода 13-24 октомври. Консултациите ще се провеждат след предварително записване от 8 до 13:30 часа на тел.: 02/44 70 207. В този период ще има и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните семейства.

За втора поредна година, през месец октомври – Световния месец за борба с рака на гърдата, Първа САГБАЛ „Св. София“ – София и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна обединяват усилията си срещу онкологичното заболяване. През тази година към мащабната информационна кампания се присъединява и Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. Графикът на предвидените активности в останалите две болници ще бъде обявен допълнително.

Основното послание на инициативата е, че открит на време, ракът на гърдата е лечим. Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към превенцията и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства.

В рамките на кампанията всяка от трите болници е предвидила различни активности, чрез които да акцентира върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване, както и рехабилитацията след активно лечение.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -