сряда, 1 февруари, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни ехомамографии и оценка на яйчников резерв в София

Безплатни ехомамографии и оценка на яйчников резерв в София

200 безплатни ехомамографии на млечна жлеза за жени до 40 години и 100 безплатни пакета за оценка на яйчников резерв, които включват изследвания на хормони и преглед при АГ специалист, за жени между 28 и 39 години предоставя МБАЛ „Надежда“, с подкрепата на CSMS и „Новартис България“.

Прегледите и консултациите ще се извършват в новооткритите кабинети по съхраняване на репродуктивните възможности на територията на МБАЛ „Надежда“ и новия медицински център „Надежда“, който ще се открие на 19 октомври в Paradise Сenter. Те са част от първата по рода си социална кампания „Запази надежда“, която стартира преди броени дни и се фокусира върху превенция на репродуктивното здраве при различни заболявания, които могат да доведат до затруднения в създаването на потомство както при жените, така и при мъжете.

Първият етап на „Запази надежда“ е свързан с темата за рак на гърдата: превенция, лечение, диагностика, както и възможностите за замразяване на яйцеклетки или ембриони преди химио или лъчетерапия. В този етап ще се говори още и за яйчниковия резерв – начини за оценка, необходимите прегледи.

Записванията се правят, чрез онлайн заявка тук.

След приемане на заявката, от администрацията на болницата ще се свържат с желаещите, за да им бъде записан точен час. При изчерпване на броя свободни часове, формите ще бъдат автоматично затворени.

Целите на кампанията е да се повиши информираността на хората, че навременната профилактика повишава значително шансовете за успешно лечение. При случаи на предстоящо тежко лечение, което може да засегне репродуктивните функции – замразяването на репродуктивен материал: яйцеклетки, ембриони и сперматозоиди, е процес по съхраняване на надежда за бъдещо поколение.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -