понеделник, 24 юни, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаАспиринът действа най-добре вечер

Аспиринът действа най-добре вечер

Ако искате да намалите риска от сърдечен пристъп, най-добре да пиете аспирина вечерта. Този режим на прием позволява да се предотвратислепването на кръвните клетки и образуването на тромби, съобщава в. „Дейли мейл“.

Д-р Тобиас Бонтен от Медицинския центъра на Лейдънския университет събрал група от 290 души, за да докаже тезата. Отначало хората били длъжни в продължение на три месеца да пият малки дози аспирин сутрин, а след това – същата доза, но преди сън. В края на всеки период се правела оценка на тромбоцитите, образуващи тромби.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 Аспирин срещу рака на дебелото черво
Лекар обясни в книга защо руснаците живеят средно 55 г., а американците 80 г.
 Лекуват исхемичната болест с бета блокери и инвазивни методи

100 мг аспирин дневно не намалявали кръвното. Но приетата вечерта таблетка определено създавала проблеми на тромбоцитите. На сутринта рискът от от образуването на тромби намалявал значително. Известно е, че това е най-опасния момент от деня за сърдечноболните. Най-много инфаркти се случват рано сутрин.

Екипът учени допълва, че аспиринът намаляна риска от рака на стомаха и на дебелото черво. Една жена, която приема 100 мг дневно, сваля риска от рак на дебелото черво с 43% и от рак на стомаха – с 36%, в сравнение с контролната група.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -