Лекар обясни в книга защо руснаците живеят средно 55 г., а американците 80 г.

PRINT
д-р Александър Мясников

Защо руснаците живеят средно 55 г., а американецът, който се храни предимно с вредните хамбургери – 85 г.? Как се е стигнало дотам, че в Русия една от най-популярните диагнози е вегетативно-съдова дистония – заболяване, което по принцип не съществува? Как да се научим сами да се ориентираме когато диагнозите не са верни? Как да разграничим истинските таблетки от рекламните прахчета?

Отговорите на тези и много други въпроси дава в книгата си д-р Александър Мясников – лекар от международен калибър. „Как да живеем повече от 50 г. – честен разговор с лекаря за медикаментите и медицината“ прави интересен анализ на здравните системи в Русия и други страни, развенчава някои от митовете за здравето.

В Русия колкото лекари, толкова и мнения

Според д-р Мясников руснаците са свикнали да ги лъжат, но това, което се случвало сега в медицината било катастрофа. „Колкото лекари, толкова и мнения. Отиваш при един лекар, той ти изписва лекарства. След това отиваш при друг и той ти казва: Това, което са ти изписали, не струва. Вземай това! Третият лекар пък смята, че първите двама са пълни идиоти, че заради тяхното лечение може да пострада черния дроб и всъщност трябва да се приема нещо съвсем различно“, пише медикът.

Преди 30 г. бях млад аспирант и наблюдавах как започна всичко, продължава той. Главните убийци на хората и до днес си остават сърдечносъдовите заболявания – инфаркти, високо кръвно. „Американците бързо съобразиха какво да правят. Например високото кръвно е един от най-важните рискови фактори да се развие исхемичната болест на сърцето и в крайна сметка инфаркт“, казва той.

В САЩ на всички хипертоници дават пикочогонни лекарства, независимо от вида на хипертонията, независимо дали пациентът е слаб или пълен. Интересното е, че при 60% от пациентите кръвното налягане се нормализира, а при 40% – не. При повторния преглед на тази група лекарите добавяли към терапията бета-блокери. Отново поголовно на всички и отново се изчаква ефект.

След време някои от хората се връщали отново – станало ясно, че при 20% все още се регистрира хипертония. На тях им добавяли вазодилататорни препарати и така накрая при 95% от пациентите кръвното се нормализира, но за да го запазят, трябвало да приемат всички тези таблетки. Унифицираното лечение постига ефект – в САЩ хипертонията престава да има характер на епидемия, а това сваля надолу и кривата на сърдечносъдовите заболявания, инфарктите и смъртността.

Слушайте тук аудиокнигата на д-р Мясников „За най-главното“.

Изписвай лекарства по шаблон! Всички със сърдечносъдови болести трябва да имат 4 медикамента!

Пристигнах в Америка като опитен кардиолог, а там се преквалифицирах на общопрактикуващ лекар, допълва още Мясников. Колегите в САЩ му казвали: „Забрави за всички изисквания и вземи като шаблон за всички – има четири препарата, които всички пациенти със сърдечносъдови заболявания трябва да имат. Тоест ако диагнозата е исхемична болест на сърцето, съпроводена от редки пристъпи на стенокардия, то на всички такива болни без изключение се назначават бета-блокери, статини, които понижават холестерола, аспирин и ACE-инхибиторите. На всички! Изписват се поголовно.

„ А ако на някого не помогнат?, питал руският кардиолог с недоверие. Ако на някого не помогнат, можеш да добавяш в по-малки дози един-два препарата. Но това вече ще бъде по твое усмотрение и по необходимост, отговаряли американските лекари. Те са уверени в правотата си, защото разполагат със статистика и конкретни резултати. В Русия средната продължителност на живота е 55 г., защото болните не се лекуват добре“, пише още Мясников. А американците със своите стандарти и привидно бездушно отношение към пациента, лекуват болестите добре и населението там живее средно 80 г., обобщава руският медик.

Свързани теми: Лекуват исхемичната болест с бета блокери и инвазивни методи

Проф. Чирков: Половината болници у нас са порутени и пълни с бактерии

Коронарографията е метод за диагностика и лечение

Кръвното е причина за плаката в съдовете

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 6    Средно: 3.8/5]
Лекар обясни в книга защо руснаците живеят средно 55 г., а американците 80 г. беше последно модифицирана от: март 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *