сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактика5 начина да се освободим от токсините в домашни условия

5 начина да се освободим от токсините в домашни условия

През последните години доста се говори за детоксикацията на организма. Предлагат се какви ли не модерни методи за пречистване на организма. Повечето от тях обаче са доста сложни, а и струва скъпо да потърсите помощ в специализиран център. Ето обаче 5 начина, които ще ви позволят да подобрите изхвърлянето на отпадните вещества от организма в домашни условия.

Сокове

Приемайте зеленчукови сокове, пийте топла вода с лимон и умерени количества протеини, за да подкрепите работата на черния дроб. Приемът на висококачествени органични храни, се препоръчва, за да се намали въздействието на външните токсини в организма (торове, пестициди).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Детоксикация с кални бани и „Испанско палто“ 
Лепи ви се всеки вирус? Проверете черния си дроб 
Овесените ядки имат ефект като пробиотиците 

Забравете за захарта

Ако не започнете веднага интензивна физическа дейност, за да изгорите калориите в производството на енергия, допълнителната захар и рафинираните въглехидрати се отлагат под кожата като мастни резерви. Освен това тези храни нарушават баланса на чревната флора, понеже дават храна за „лошите“ бактерии. Ако не можете да се справите с пристъпа на глад за сладко, добавяйте малко канела към някоя от храните. Тя ще бъде отличен заместител на захарта.

Физическо натоварване

Активното движение подкрепя процеса на детоксикация на организма чрез дихателната и лимфната система. Полезна е умереното физическо натоварване – например ходене, йога или масаж. Можете да вземете и вана с английска сол (магнезиев сулфат).

Баластни вещества (фибри) 

Безпроблемната работа на стомашно-чревния тракт е ключов елемент от детоксикация на организма. За да се постигнете това, яжте повече зеленчуци с високо съдържание на фибри, пийте достатъчно течности – основно вода и билков чай. Това улеснява пречистването на организма.

Пробиотиците

За киселото мляко с пробиотици е доказано, че е отлично средство в подкрепа на червата. Включете ги в ежедневното си меню. Те подпомагат усвояването на повече от полезните хранителни вещества в продуктите.

Източник: MedikForum

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -