Детоксикация с кални бани и „Испанско палто“

PRINT

Детоксикацията е вжен елемент от комплексната терапия при диабет, заяви проф. Адре-Михаел Бер. В първата част от статията за алтернативните методи при това заболяване той описа диети и билки. Има обаче и други подходи – например хидротерапията, която стимулира кръвообращението – например обливания по Кнайп (известен немски природолечител). При тях части от тялото се заливат със студена вода. Детоксикация се постига и с т.нар. „Испанско палто“.

Пациентът облича мокър халат, след това ляга на легло, където го завиват с доста топли завивки, и започва да се поти. Това е процес на детоксикация, описан в народната медицина на Германия. Към водата се добавя и оцет, за да се стимулират още повече процесите на обмяната.

Кръвоносните съдове се разширяват

Всички рецептори за студено се активират и се стига до вазодилатация – разширяване на съдовете. Токсините излизат на повърхността на кожата – това е установено научно, разказва специалистът. Започва активно потене. След това се прави допълнително охлаждане, за да се изчисти кожата.

Калните бани също подпомагат освобождаването от токсините. Калта има и противовъзпалителен ефект. Има такива видове кал, които действат обезболяващо или стимулират допамина – т.е. настроението се повишава. Знае се, че активните съставки на калта проникват през кожата и стимулират определени рецептори.Диабетът е болест на обмяната на веществата. Затова пациентите трябва да са наясно, че само приемането на лекарства или инжектирането на инсулин не е достатъчно. Необходима е цялостна промяна на начина на живот, обобщава проф. Бер.

Проблемът с метаболитния синдром – комбинация от кръвно, затлъстявне и диабет, се превръща в световно бедствие, тъй като засегнатите се увеличават главоломно в развитите страни. Метаболитните проблеми могат да бъдат регулирани с комбинация от шуслеровите соли №5, №9, №10 които дават тонус, регулират киселиността и засилват детоксикиращите процеси в организма и като резултат предпазват от натрупването на мазнини в различни части на тялото.

При жените наднорменото тегло обикновено се трупа в областта на корема

Този вид напълняване е свързан с повишеното отделяне на цитокини (субстанция в организма, която се отделя при инфекции), поддържа се постоянен възпалителен процес. С природни средства той обаче може да се овладее, а резултатът да се задържи със съответните промени в стила на живот.

Може ли да се спрат лекарствата, ако стойностите на кръвната захар се нормализират? Този въпрос задават много пациенти. Може, но само ако не става дума за диабет, а само за проблеми с обмяната на въглехидратите, категоричен е проф. Бер. Ако пациентът е на ръба на хроничното заболяване и е постигнал добър контрол чрез хапчета и подходяща диета, може да опита да спре лекарствата. Тогава обаче трябва да провежда редовен контрол и да види как се отразяват това на изследванията.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Детоксикация с кални бани и „Испанско палто“ беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *