четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниВодещ гръцки хирург оперира щадящо хемороиди в Пловдив

Водещ гръцки хирург оперира щадящо хемороиди в Пловдив

Един от водещите хирурзи в Европа д-р Сотирис Габриел започна лечение на хемороиди по миниинвазивен оперативен метод в пловдивската болница „Медлайн“. Манипулацията е толкова щадяща, че пациентът би могъл да си тръгне още в деня, когато е направена и да се върне към ежедневните си задължения. Тя обаче се прави по НЗОК и на практика болният остава, докато изтече клиничната пътека, поясниха от хирургично отделение.

Подходяща е за хемороиди и фисури, защото е безболезнена, без хирургичен разрез, не се налага да се сменят превръзки. Самата интервенция трае около 10 минути и се извършва с лека венозна анестезия. Може да се прави при всяка степен на развитие на хемороидите, но е по-добре да е в по-ранен стадий, защото се третират по-лесно.

Кои билки, домашни средства помагат при хемороиди

Заболяването е много често срещан проблем и колкото по-дълго време пациентът отлага и не се лекува, толкова по-голям е рискът да се получат усложнения, например, перианални фистули.

Оплакванията, свързани с хемороидите, започват да се обострят от пролетта и особено през лятото. Високите температури, дехидратацията на организма, влошаването на хроничния запек са някои от причините за това.

В момента има много различни модерни методи на лечение. Лазерната аблация е един от тях. Чрез нея се третират различни анални заболявания, в това число и перианалните фистули. Тя се осъществява със съвременни високотехнологични апарати, с които работи и гръцкият хирург д-р Габриел, който ще консултира пациенти в болница „Медлайн“ в Пловдив всяка сряда.

Желаещите да се свържат с него могат да звънят на тел: 0896/210-665.

Още информация за специалиста  с повече от 18 г. опит, началник на хирургичното отделение в болница „Докторс Хоспиталс“ в Атина, направил повече от 26 000 операции, пациентите могат да намерят на www.doctorgabriel.bg.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -