четвъртък, 2 февруари, 2023
- Реклама -
НачалоНовиниВъв ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия

Във ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия

Четвърти международен курс по чернодробна хирургия ще се проведе във Военномедицинска академия (ВМА) от 31 май до 1 юни 2012 г. Следдипломният учебен курс се организира от ВМА, Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (БАХГО) и Българско хирургическо дружество (БХД) и се провежда под егидата на Международната асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (МАХГО).

Основната тема на форума е интердисциплинарният подход при лечението на тумор на Клацкин (карцином на жлъчните пътища), чернодробни и други тумори – от диагностиката до оперативното лечение.

Във форума ще участват изтъкнати чернодробни хирурзи, хепатолози, гастроентеролози, онколози, анестезиолози, специалисти по образна диагностика и др.

По време на двудневната учебна програма лекции ще изнесат проф. Емилио Висенте, проф. Иринел Попеску, проф. Жан Франсоа Жиго, доц. Крум Кацаров – зам.-началник на ВМА и началник на Клиниката по гастроентерология и хепатология, проф. Никола Владов – началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА и др.

Успоредно с теоретичната част учебният курс ще бъде съпътстван и от живи демонстрации на хирургични интервенции върху черния дроб и жлъчните пътища, извършени от екипите на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и Клиниката по гастроентерология и хепатология към ВМА, които ще бъдат предавани на живо посредством съвременните възможности на телемедицината.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -