четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниГолемият бюст съкращава живота с 5 г.

Големият бюст съкращава живота с 5 г.

Голeмият женски бюст повишава самочувствието и привлича мъжкото внимание, но може да стане причина за съкращаване на живота на жената с няколко години, пише руският сайт „Медикфорум“.

Англичанката Джейн Кларк например всяка сутрин взема болкоуспокояващи, само за да издържи до вечерта. Вече и хапчета не помагат дори за най-простите дейности, като например вземането на вестника от пощенската кутия, които причиняват болка в рамената и врата. Може да се предположи, че 64-годишната съпруга на общопрактикуващ лекар страда от хронично заболяване. Болката обаче е причинена от чисто анатомична причина – твърде голям бюст. Само пластична хирургия за намаляване на размера може да подобри драстично качеството на живот на Джейн.

Този проблем се среща все по-често. Средният размер на гърдите се увеличава, а магазините за бельо докладват за рекордни продажби на големи сутиени. Но за жените равносметката от гледна точка на здравословния ефект е тъжна – те се оплакват от силни болки в гърба и ръцете, от мигрена, кожни обриви и дори изкривяване на гръбначния стълб.

Наскоро публикувано изследване в списание за пластична и реконструктивна хирургия показва, че жените с твърде големи гърди живеят средно с 5 г. по-малко от повечето хора, ако не намалят бюста си. Една от основните причини за увеличаването на гърдите при съвременните жени е употребата на храни с високо съдържание на калории, а също и епидемията от затлъстяване.

Изследвания показват, че момичетата, които още от малки наблягат на бургери и понички, имат по-висока вероятност на голям бюст. По-нататък растежът се влияе от фактори като женския полов хормон естроген, орални контрацептиви и хормоно-заместителна терапия. Дори ако започнат живота си на възрастни със средно големи гърди, жените рискуват с годините да увеличат размера значително.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -