събота, 28 януари, 2023
- Реклама -
НачалоНовиниНова модерна зала за диагностика и лечение на ритъмни нарушения

Нова модерна зала за диагностика и лечение на ритъмни нарушения

Нова свръхмодерна ангиографска зала бе открита в УМБАЛ Аджибадем Сити Клиник. Така лечебното заведение става едва третото в страната, където има три налични специализирани лаборатории за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Залата е оборудвана с единствени по рода си у нас технологии и системи за диагностика и лечение на ритъмно-проводни нарушения на сърцето.

Триизмерна карта на сърцето при аритмия

Сред тях е последно поколение система за триизмерно картографиране на сърцето – CARTO. Тя прави възможно лечението на сложни аритмии каквито са живото застрашаващите камерни тахикардии, както и на най-често срещаната аритмия – предсърдно мъждене. Освен системата за 3D картографиране на сърцето, новата зала разполага и с апаратура, която позволява лечение на предсърдно мъждене чрез замразяване на тъканите – криоаблация, и е също уникална за България.

Екипът от висококвалифицирани електрофизиолози е воден от проф. Лазар Ангелков, световно признат специалист в областта с огромен опит в прилагането и лечението на сложни аритмии.

Причини и симптоми на сърдечните аритмии

Оценка на проводната система на сърцето

В новата ангиографска залата всички пациенти с аритмии и електрофизиологични нарушения ще получават високоспециализирано изследване за оценка възбуднопроводната система на сърцето и определяне на патологичните зони. Като това позволява лечението на пълния спектър от ритъмно-проводни нарушения (включително тежки и живото застрашаващи аритмии и предсърдно мъждене).

Освен провеждането на сложни електрофизиологични процедури, ангиографската зала предлага и пълен спектър от процедури, свързани с постоянната електрокардиостимулация.

Д-р Гълъбов: Симптомите на сърдечен порок се подценяват

Третата ангиографска зала в Сърдечно-съдовия център на Аджибадем Сити Клиник е конструирана, така че в нея да могат да бъдат извършвани процедури едновременно от инвазивни кардиолози и хирурзи при комбинирани (хибридни) случаи. Изпълнявайки функцията и на хибридна зала, в нея ще могат да бъдат прилагани най-съвременните техники на минимално инвазивното лечение, което е бъдещето в развитието на хирургията и все по-често заменя големите отворени операции.

Такива хибридни интервенции са минимално инвазивна смяна на аортна клапа (TAVI), както и реконструкция на митрална клапа (Mitral Clip). За първи път у нас и ще се имплантират съдови протези при аневризми и дисекации по цялата дължина на аортата.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -