Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс съдържали неразрешен дезинфектант

PRINT

Официалните проби, взети от Българска агенция по безопасност на храните и изследвани в акредитирана лаборатория в Хамбург – Германия, потвърдиха наличие на неразрешен за влагане в храни дезинфектант в хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс – произведени от Цитросепт ЕООД и Цитрогард ЕООД. 

След получен сигнал по-рано този месец, за наличие на дезинфектант в хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс, Българска агенция по безопасност на храните възбрани цялото налично количество от добавката в страната. Бяха взети официални проби от инспектори на БАБХ и изпратени за лабораторно изследване в акредитирана лаборатория в Хамбург. Резултатите потвърдиха наличие на Бензетониум хлорид, неразрешен за влагане в храни дезинфектант. „Ще информираме прокуратурата, тъй като за мен това е криминално деяние“ допълни д-р Йордан Войнов – изпълнителен директор на БАБХ.

Преди три седмици Българска агенция по безопасност на храните предприе действия по изтеглянето на всички налични количества от хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс от търговската мрежа, към момента са изтеглени близо 5000 опаковки, които ще бъдат унищожени. По случая се води разследване и от Икономическа полиция и Прокуратура.

Уведомяваме всички потребители, които са закупили от хранителните добавки Цитросепт джуниър плюс и Цитогард, произведени от фирмите Цитросепт ЕООД или Цитрогард ЕООД, да се въздържат от консумация.

СНИМКА: АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс съдържали неразрешен дезинфектант беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *