Трима професори от Франция и Италия ще оперират деца у нас

PRINT
бебе хранене на бебето

Трима известни професори от Франция и Италия ще дойдат в България, за да извършат хирургически интервенции, каквито иначе не биха били възможни, съобщиха от здравното министерство. Проф. Ригатели от Италия ще бъде поканен за извършване на съвместна операция с български медицински специалисти на 17-годишно момче със сърдечно заболяване. Интервенцията ще се осъществи в Национална кардиологична болница.

Проф. Делем и проф. Пелерен от Университетската болница в гр. Лил, Франция, ще посетят УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив за консултиране и извършване на оперативно лечение на 16 деца.

На последното си заседание общественият съвет към център „Фонд за лечение на деца“ пък одобри нови 47 заявления на пациенти под 18 г. Седем деца ще се лекуват в чужбина за първи път, а други десет деца ще заминат за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина. 26 деца ще бъдат подпомогнати за лечението им в България, а четири деца ще бъдат подпомогнати за доплащане на лечението. Общият размер на утвърдените средства е 603 935.94 лв.

От началото на годината Фондът финансира лечението на 86 деца, а общият размер на средствата надхвърля 1,1 млн. лв. През миналата година ЦФЛД финансира лечението на 715 деца, а отделените средства надхвърлиха 10 млн. лв.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Трима професори от Франция и Италия ще оперират деца у нас беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *