Торбички под очите, олисяване – има риск от инфаркт

PRINT

Торбичките под очите и плешивината може да са първи симптом, че сте застрашени от инфаркт. Това е изводът на датски учени, които направили проучване с 11 000 души в Университета на Копенхаген. Като цяло повехналият вид – бръчки около долната част на ушната мида, жълти бучици по клепачите, оредяваща коса по слепоочията, сочи по-голям риск от сърдечносъдово заболяване.

Учените проучили и сравнили биологичната и хронологичната възраст при хората. Ако изглеждате по-стар, отколкото сте всъщност, това показва лошо сърдечносъдово здраве, казва д-р Ан Тибяерг-Хансен, ръководител на екипа. Може, разбира се, да имате бръчки на други места по лицето и побеляваща коса като нормалните последици от стареенето, успокояват учените. Става дума за общото впечатление от външния вид, съпоставено с възрастта.

Датското изследване започнало през 1976 г. В началото учените документирали как изглежда всеки от участниците – има ли бръчки около очите и в други части на лицето, всякакви знаци за възрастта им. В следващите 35 години 3400 от участниците развили сърдечносъдова болест, а 1700 получили инфаркт. Рискът от тези проблеми се увеличавал с всеки допълнителен знак на остаряването, отчетен в началото на изследването.

Особено показателно било наличието на жълти бучици по клепачите, което показвало натрупване на холестерол. Хората, които имат по 3 или 4 от тези признаци, са с 57% по-застрашени от инфаркт и с 39% повече от сърдечносъдова болест.

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Торбички под очите, олисяване – има риск от инфаркт беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *