Тест след раждане казва дали детето ще е дебело

PRINT
бебе хранене на бебето

Дали децата ни ще бъдат пухкави или не, може да се каже още, когато се родят. Това става по прост начин и без кръвен тест, като се изчислява кои са бебетата, носещи най-голям риск от затлъстяване, предаде агенция „Дартснюз“.

Тестът се прави от автоматичен калкулатор, разказват учени от международен екип. Той се ръководи от Филип Фрогел, а в него работят още специалисти от Кралския лондонски колеж и Института „Пастьор“ в Лил. Резултатите им са публикувани в американското списание „PLoS One“.

Екипът е създал базата от данни, получени при раждането на деца от Финландия, Италия и САЩ. Данните се получават лесно, като се вземе индексът на телесната маса на родителите преди забременяването, наддаването на тегло на майката по време на бременността, тегло на бебето при раждането, професия на майката, дали е пушила през 9-те месеца, както и броят на децата в семейството.

Уравнението може да бъде открито тук  и с него да се изчисли риска за секунди. Калкулаторът е използван за 4 000 финландски бебета, родени през 1986 година и проследени до юношеската им възраст. Тествани са и 1 500 италиански новородени и 1 000 американски, появили се на бял свят през 1980 г. В Европа затлъстяването достига между 10% и 25% от децата.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Тест след раждане казва дали детето ще е дебело беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *