Спането на агнешка кожа защитава детето от астма

PRINT

Ако замените стандартните детски постелки с обработена овча кожа, ще намалите риска от астма при бебето. Поне така твърдят немски учени от центъра Хелмхолц, цитирани от в. „Дейли мейл“. Децата, които са спали на овча кожа през първите три месеца от живота си, страдали по-рядко от астма или алергия на 10 г.

Това се дължи на специфичните микроби, които се намират върху кожата – те защитават организма от болести, укрепват имунитета. Това е поредното потвърждение на т.нар. „хигиенна хипотеза“. Според нея съвременното стерилно общество не е от полза на имунитета, прави хората уязвими за алергени. По тази причина не си струва да правим драма от това, ако детето вдигне бисквита от пода вкъщи и я сложи в устата, ако имаме куче в жилището или пък ако роднините имат навика да се целуват.

В рамките на проучването учените проследили 2441 деца, от първите месеци до навършването на 10 г. 55% от тях спали на овча кожа. Това снижавало риска от астма със 79% до към 6-тата година, а към 10-тата рискът падал с 41%.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Алергиите са 4 вида според реакцията на имунната система
Жена с астма: Първо ме лекуваха за пневмония, не можех да кача пет стъпала 
Повече време на слънце облекчава астмата 
Кашлица и задух – какви са причините?

Източник: Daily Mail

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Спането на агнешка кожа защитава детето от астма беше последно модифицирана от: януари 4th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *