Пробиотиците помагат да сваляме килограми

PRINT
диета за отслабване

Някои пробиотици могат да помогнат на жената да свали килограми и да запази резултата доста дълго време. Вече е доказано, че микрофлората на стомашно-чревния тракт на стройните хора се отличава от тази на дебелите. Причината е проста – разновидностите на бактериите се променят според състава на храната.

Сега учените решили да проверят дали могат да променят състава им с помощта на пробиотици, съобщи сайтът Spire Healthcare. Те събрали група от 125 мъже и жени с наднормено тегло, започнали с тях 12-седмична програма за отслабване. След това прекарали още 12 седмици с програма за запазване на постигнатите резултати.

За този период 50% от доброволците приемали по две таблетки пробиотици всеки ден. Останалите – пласебо. След 12 седмици жените, които пили пробиотици, свалили средно 4,4 кг, докато в групата на пласебо понижаването било само с 2,6 кг. Любопитното е, че пробиотиците не повлияли при теглото на мъжете. След първите 12 седмици жените, които приемали от полезните бактерии, продължавали да губят килограми, докато другите с пласебото едва успявали да задържат постигнатите резултати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Овесените ядки имат ефект като пробиотиците
Полезните бактерии в червата обичат меню с малко калории
Пробиотиците вдигат нивото на витамин D в организма
Пробиотиците помагат при стрес, потискат болката
[Общо: 0    Средно: 0/5]
Пробиотиците помагат да сваляме килограми беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *