Полезните бактерии в червата обичат меню с малко калории

PRINT

Гладуването или намаляването на калориите драстично променя чревната флора, а това пък увеличава продължителността на живота, съобщи ABC News. Китайски учени от университета в Шанхай „Цзяо Тун“ наблюдавали този ефект при мишки.

Оказало се, че бактериите Lactobacillus се чувстват прекрасно при намален прием на калории с храната. Тези бактерии помагат на организма да се защитава от болести и така на практика удължават живота. Според учените достатъчно е да се намали приема на калории с 30%. Изводът обаче се отнася за гризачите. С колко трябва да се намалят калориите при човека не е много ясно.

Сигурно е едно – става дума за универсален механизъм, за който няма никакво съмнение, че ще работи и при хората. Все пак това повдига въпроса за генетичното разнообразие. Индивидуалната характеристика на гените прави хората толкова различни, че е много трудно да се предвиди как ще реагира организмът на евентуалните доброволци на нискокалорична диета.

Трябва също така да се помисли за други фактори като физическа активност, възраст и професията на всеки човек. Това са все въпроси, които правят много трудно съставянето на еднаква за всички хранителна програма. Схемата за ограничаване на калориите ще се прави индивидуално за всеки.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Полезните бактерии в червата обичат меню с малко калории беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *