Пердахът в детството отключва астма и рак

PRINT
аутизъм депресия при деца

Физическото наказание на детето може да провокира у него години по-късно заболявания като рак, астма и болест на сърцето, установиха учени от Плимутския университет. По мнението на експертите силният стрес след перрдах с викове и крясъци може да увеличи предразположението на човека към редица заболявания. Проучване доказало, че боят или сексуалното насилие в крехка възраст води до хронични заболявания, пише британският  в. „Телеграф“.

Учените разпитали 250 възрастни в Саудитска Арабия, които не се оплаквали от здравето си. Събрани били данни за детството им. Паралелни анкети вървяли в групи от по 150 души с различни заболявания – сърдечноболни, хора с рак и астма. Експертите се интересували колко често те са били оскърбявани или бити в детството им.

Анализът показал, че ако човекът има тумор, то той е бил жертва на насилие в детството си с 70% по-често. Болестите на сърцето се свързвали с 30% по-голяма честота на боя в невръстни години, а астмата – с 60% по-често раздавани шамари. Подобни травми в ранна възраст оставят отпечатък за цял живот, убеден е проф. Майкъл Хиланд от университетската школа по психология.Той заключава, че пердахът не е най-подходящият метод за възпитание. Едно от слабите места в проучването е, че то се основава на спомените на доброволците, които може да не са съвсем точни, а да са пречупени през субективното възприятие.

Свързани теми: Как ни разболява стресът

Пълничките живеели по-дълго и с по-малко стрес

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Пердахът в детството отключва астма и рак беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *