Спечелете книгата „Най-добрият лекар си ти“

PRINT
Най-добрият лекар си ти

Сайтът BolenZdrav и издателство „Вдъхновения“ дават възможност да спечелите книга, която представя нов алтернативен поглед върху добре познати здравословни проблеми. При това описаните подходи са лично изпитани от авторката д-р Ани Димитрова, която от младини страда от упорити болки в кръста и гърба, а на 30 г. получава диагнозата спондилолистеза. Реших да опиша моите седем стъпки за постигането на здравословен начин на живот, изстрадани като личен опит, споделя авторката.

В играта можете да спечелите една от трите книги „НАЙ-ДОБРИЯТ ЛЕКАР… СИ ТИ“. Книгата представя един алтернативен поглед върху начина на живот. Издателство „Вдъхновения“ е специализирано в здравната тематика. Мисията на екипа е да публикува само проверени концепции за здравословен начин на живот.

Ето точните условия на играта:

1. Споделете поста на своята стена
3. Тагнете приятел в коментар под поста
Едно от описаните три действия е достатъчно, за да се включите в играта. В томболата ще участват всички вече харесали страницата потребители, които са споделили поста/тагнали приятел, както и тези, които са я харесали през периода на играта. Споделянето с приятел дава допълнителен шанс за награда. Срокът за участие е до полунощ на 4 февруари 2018 г., неделя

Претоварени от работа, семейство и домакинство, стрес, много жени се сблъскват с хронични болести още на средна възраст. Това се случва и на д-р Ани Димитрова. Заради нейната отдаденост на професията (тя е дипломиран стоматолог), преумората, липсата на почивка още на 30 г. тя се оказва болна от спондилолистеза. Заболяването е свързано със силни болки в областта на кръста и обездвижване. Не се отчайва, а започва да търси промяна, която да подобри цялостното състояние на тялото.

Първопричината за здравословните ни проблеми понякога са свързани също с  емоционални проблеми или травми на психологична основа от ранна детска възраст. Тези въпроси са описани като последна стъпка от книгата.

Самата д-р Ани Димитрова е доказателство, че волята е по-силна от външни обстоятелства като възраст, работа, ангажираност и т.н. Тя решава да позволи на промяната да навлезе в живота ѝ, след като дълги години тялото и съзнанието й са привиквали към хронично заболяване – спондилолистеза. Болките в гърба са всекидневие. Мисълта, че не може да води спокоен и здравословен начин на живот заради постепенното качване на килограми и обездвижването, също е травмираща. „Лошото при хроничната болка е, че човек привиква към нея. Буквално се бях превърнала в „жената болка“, споделя Ани.

Преди да реши да се занимава професионално със здравно консултантство, Ани дълги години е практикуващ стоматолог. Личният опит, който натрупва, запалва искрата по холистичната терапия и така на 50-годишна възраст Ани се дипломира като health coach в Американския институт за интегративно хранене. Лекциите от редица световноизвестни професори, като Дийпак Чопра например, запознават Ани с много различни в историите и стремежите си хора. Това поражда вътрешния й импулс да разпространява личните си резултати и пътищата за постигането им.

Болката отстъпва едва след 15 годишна битка

Докато реалният опит на хора, минали по този път, може да я върне обратно. Ани лесно става доверен консултант за своите клиенти, защото самата тя е пробвала какво ли не. „Променях хранене, гладувах, консумирах само вода, започнах да практикувам йога и други енергийни спортове – всичко, което усетя със сърцето си, че би могло да ми бъде от полза“. Всичкият този опит й отнема 15 години, но „постепенно болката отстъпва и се видоизменя“.

„В момента съм на 54 години и определено мога да кажа, че се чувствам много по-здрава и енергична, отколкото преди години. Повече обичам себе си“, разкрива с усмивка авторката на „Най-добрият лекар… си ТИ. 7 стъпки към здравето и живота, който искам“.

Представянето на книгата ще се проведе на 1 февруари 2018 от 18.30 ч. в книжарница Ciela, гр. Русе. „Елате! Ще си поговорим по женски, ще ми зададете въпросите си и ще си тръгнете с книга, подписана от мен.“

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Спечелете книгата „Най-добрият лекар си ти“ беше последно модифицирана от: януари 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *