четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСпечелете книгата „Най-добрият лекар си ти“

Спечелете книгата „Най-добрият лекар си ти“

Сайтът BolenZdrav и издателство „Вдъхновения“ дават възможност да спечелите книга, която представя нов алтернативен поглед върху добре познати здравословни проблеми. При това описаните подходи са лично изпитани от авторката д-р Ани Димитрова, която от младини страда от упорити болки в кръста и гърба, а на 30 г. получава диагнозата спондилолистеза. Реших да опиша моите седем стъпки за постигането на здравословен начин на живот, изстрадани като личен опит, споделя авторката.

В играта можете да спечелите една от трите книги „НАЙ-ДОБРИЯТ ЛЕКАР… СИ ТИ“. Книгата представя един алтернативен поглед върху начина на живот. Издателство „Вдъхновения“ е специализирано в здравната тематика. Мисията на екипа е да публикува само проверени концепции за здравословен начин на живот.

Ето точните условия на играта:

1. Споделете поста на своята стена
3. Тагнете приятел в коментар под поста
Едно от описаните три действия е достатъчно, за да се включите в играта. В томболата ще участват всички вече харесали страницата потребители, които са споделили поста/тагнали приятел, както и тези, които са я харесали през периода на играта. Споделянето с приятел дава допълнителен шанс за награда. Срокът за участие е до полунощ на 4 февруари 2018 г., неделя

Претоварени от работа, семейство и домакинство, стрес, много жени се сблъскват с хронични болести още на средна възраст. Това се случва и на д-р Ани Димитрова. Заради нейната отдаденост на професията (тя е дипломиран стоматолог), преумората, липсата на почивка още на 30 г. тя се оказва болна от спондилолистеза. Заболяването е свързано със силни болки в областта на кръста и обездвижване. Не се отчайва, а започва да търси промяна, която да подобри цялостното състояние на тялото.

Първопричината за здравословните ни проблеми понякога са свързани също с  емоционални проблеми или травми на психологична основа от ранна детска възраст. Тези въпроси са описани като последна стъпка от книгата.

Самата д-р Ани Димитрова е доказателство, че волята е по-силна от външни обстоятелства като възраст, работа, ангажираност и т.н. Тя решава да позволи на промяната да навлезе в живота ѝ, след като дълги години тялото и съзнанието й са привиквали към хронично заболяване – спондилолистеза. Болките в гърба са всекидневие. Мисълта, че не може да води спокоен и здравословен начин на живот заради постепенното качване на килограми и обездвижването, също е травмираща. „Лошото при хроничната болка е, че човек привиква към нея. Буквално се бях превърнала в „жената болка“, споделя Ани.

Преди да реши да се занимава професионално със здравно консултантство, Ани дълги години е практикуващ стоматолог. Личният опит, който натрупва, запалва искрата по холистичната терапия и така на 50-годишна възраст Ани се дипломира като health coach в Американския институт за интегративно хранене. Лекциите от редица световноизвестни професори, като Дийпак Чопра например, запознават Ани с много различни в историите и стремежите си хора. Това поражда вътрешния й импулс да разпространява личните си резултати и пътищата за постигането им.

Болката отстъпва едва след 15 годишна битка

Докато реалният опит на хора, минали по този път, може да я върне обратно. Ани лесно става доверен консултант за своите клиенти, защото самата тя е пробвала какво ли не. „Променях хранене, гладувах, консумирах само вода, започнах да практикувам йога и други енергийни спортове – всичко, което усетя със сърцето си, че би могло да ми бъде от полза“. Всичкият този опит й отнема 15 години, но „постепенно болката отстъпва и се видоизменя“.

„В момента съм на 54 години и определено мога да кажа, че се чувствам много по-здрава и енергична, отколкото преди години. Повече обичам себе си“, разкрива с усмивка авторката на „Най-добрият лекар… си ТИ. 7 стъпки към здравето и живота, който искам“.

Представянето на книгата ще се проведе на 1 февруари 2018 от 18.30 ч. в книжарница Ciela, гр. Русе. „Елате! Ще си поговорим по женски, ще ми зададете въпросите си и ще си тръгнете с книга, подписана от мен.“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -