Гризането на ноктите може да провокира хранително отравяне!

PRINT

Гризането на ноктите е опасно занимание – вредната привичка може да ви зарази с опасни бактерии, които са се скрили под ноктите. Условията за тях там са идеални, заключава Ричард Шел от колежа Уейл Корнел. Той открил под ноктите на случайно подбрани хора салмонела и дори E.coli, съобщава The Daily Mail.

Попадайки в устната кухина или стомашно-чревния тракт, тези патогени предизвикват инфекция, диария и остри стомашни спазми. Докато си гризе ноктите, човек може на нарани кожата около тях. Това ще улесни навлизането на бактериите под нея, а така се получава възпаление на околонокътната тъкан. При хора, които имат вредния навик, нерядко се стига до необходимост от премахване на загнояване в лекарския кабинет, да се приемат антибиотици или противогъбични препарати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Проблеми с ноктите, които не бива да се подценяват
Обривът по лицето може да е от лака за нокти!
Обявиха дъвченето на нокти за психично разстройство 
Може ли човек да разбере, че се е заразил с папилома вирус? 

Човешкият папилома вирус също може да попадне от пръстите в устата, като така провокира заболяване на венците и кариес. Не на последно място навикът да се гризат ноктите води до промени и разрушаване на целостта на зъбите (формата им се променя). Специалистите предлагат за справяне с лошата привичка да се използват специални лакове, които имат горчив вкус. Най-честата причина за гризането обаче е стресът, затова другата важна мярка са прилагането на техники за неутрализирането му.

Източник: The Daily Mail

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Гризането на ноктите може да провокира хранително отравяне! беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *