Гените на момиче, което спира да расте на 4 г., са ключ към безсмъртието

PRINT

ДНК на момиче, страдало от рядко заболяване, в резултат на което физическото и умственото му развитие спират на 4-годишна възраст, вероятно крие тайната на безсмъртието, пише в. „Дейли мейл“, позовавайки се на американски експерти. Брук Грийнбърг почина през октомври на 20-годишна възраст, но учените не спират да умуват върху нейния случай. Не е известен друг подобен в света!

Медиците се надяват, че изследването на гените на Брук ще доведе до научен пробив в търсенето на ключа към вечната младост. Сега те ще се опитат да „надникнат“ още по-отблизо в тайните на момичето дето, изследвайки обстойно нейната ДНК и състоянието й, известно само като Синдром Х, след като са получили разрешение от близките й. На снимката Брук е на 17 г., прегръща я по-малката с 3 г. нейна сестра Карли.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Кожата на момиче е като изгоряла заради рядка болест – ихтиоза на Арлекин
Ухапване от пчела превърна мъж в жена
13-годишна има тяло на 105-годишна
Травма превърна неудачник в музикален гений

„Ще изследваме по-задълбочено състоянието на Брук. Надяваме се да научим повече за ключови механизми в процеса на стареенето – знание, което вероятно ще открие нови възможности за увеличаване на продължителността на живота, както и нови средства за борба със свързаните със старостта заболявания“, казва д-р Ерик Шад от болницата „Маунт Синай“ в Ню Йорк. Сравнявайки гените на Брук с тези на членове на семейството й, специалистите вече са открили съществени различия. Те открили известен брой специфични за Брук мутации, които обясняват състоянието й.

Експертът и колегите му обаче все още не са наясно каква е връзката между ДНК функциите на Брук и процеса на стареене. Учените ще се опитат да изолират мутациите, отговорни за ранното спиране на развитието й, и да ги използват в борбата срещу рака и други фатални заболявания. Д-р Ричард Уокър – специалист, наблюдавал Брук Грийнбърг през краткия й живот, казва, че „биологичното безсмъртие е възможно, но невероятно, не защото специалистите не искат да го постигнат, а заради всички етични, философски и религиозни въпроси, които то би повдигнало“.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Гените на момиче, което спира да расте на 4 г., са ключ към безсмъртието беше последно модифицирана от: март 12th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *