Британците често подремват на работа, даже и в тоалетната

PRINT
безсъние нарушения на съня

Британците често подремват на работното място, показа анкета, публикувана от в. „Дейли мейл“. Всеки пети признал, че редовно си затваря очи на бюрото в офиса, като най-вероятно е това да стане в сряда. Изследването е поръчано от известна енергийна напитка и обхванало 2000 британски офис служители. Една трета от запитаните признали, че са се отдавали на сънища на работното място, след като почувствали умора и недостиг на енергия в следобедните часове.

Най-често заспивали на работа в сряда

За целта те избирали заседателната зала или дори тоалетните в службата. Всеки пети анкетиран разказал, че дремва на работното място средно между 10 минути и един час. Най-често срещаното заспиване било в сряда и средната му продължителност се оказала 47 минути. Над една трета от хората (38%) признали, че спят в офиса, защото дълбоко ненавиждат работата си.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Сънят служи на мозъка, за да се чисти от токсините
Може ли безсънието да е заради светлината от улицата?
Разстройствата на съня са 85 заболявания
 Светлината от джиесеми и лаптопи причинява безсъние

Дамите водели в класацията на най-сънливите в службата. Две трети от тях признали, че са се отдавали на следобедна дрямка поне веднъж седмично. Най-честите причини за спането зад бюрото се оказвали обилният обяд и препиването предишната нощ.

Най-поспаливите професии били тези на счетоводителите и на служителите във финансовата сфера. Следобедното спадане на продуктивността на трудещите се във Великобритания се изразява в 24 непроизводствени дни в годината, които са чиста загуба за работодателите им, отчитат специалистите. Това е равностойно на една десета от годишната заплата на служителите, която им е „подарена“ въпреки следобедните дремки.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Британците често подремват на работа, даже и в тоалетната беше последно модифицирана от: април 12th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *