сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноБританците често подремват на работа, даже и в тоалетната

Британците често подремват на работа, даже и в тоалетната

Британците често подремват на работното място, показа анкета, публикувана от в. „Дейли мейл“. Всеки пети признал, че редовно си затваря очи на бюрото в офиса, като най-вероятно е това да стане в сряда. Изследването е поръчано от известна енергийна напитка и обхванало 2000 британски офис служители. Една трета от запитаните признали, че са се отдавали на сънища на работното място, след като почувствали умора и недостиг на енергия в следобедните часове.

Най-често заспивали на работа в сряда

За целта те избирали заседателната зала или дори тоалетните в службата. Всеки пети анкетиран разказал, че дремва на работното място средно между 10 минути и един час. Най-често срещаното заспиване било в сряда и средната му продължителност се оказала 47 минути. Над една трета от хората (38%) признали, че спят в офиса, защото дълбоко ненавиждат работата си.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Сънят служи на мозъка, за да се чисти от токсините
Може ли безсънието да е заради светлината от улицата?
Разстройствата на съня са 85 заболявания
 Светлината от джиесеми и лаптопи причинява безсъние

Дамите водели в класацията на най-сънливите в службата. Две трети от тях признали, че са се отдавали на следобедна дрямка поне веднъж седмично. Най-честите причини за спането зад бюрото се оказвали обилният обяд и препиването предишната нощ.

Най-поспаливите професии били тези на счетоводителите и на служителите във финансовата сфера. Следобедното спадане на продуктивността на трудещите се във Великобритания се изразява в 24 непроизводствени дни в годината, които са чиста загуба за работодателите им, отчитат специалистите. Това е равностойно на една десета от годишната заплата на служителите, която им е „подарена“ въпреки следобедните дремки.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -