Бебе номер 4000 се роди в „Майчин дом“

PRINT
бебе новородено кърмаче

Единствената болница, преминала границата от 4000 раждания за 2012 година е столичната „Майчин дом“, съобщават от лечебното заведение. Юбилейното бебе проплака днес в ръцете на д-р Божилов и екипа му. То е момиченце тежи 2800 гр и е високо 47 см.

Раждаемостта в най-старата и голяма АГ болница в страната се увеличава, въпреки че на много места в страната тя спада. Новородените са с 690 повече от миналата година. С тази статистика университетската болница „Майчин дом“ запазва лидерството си по брой раждания и преминали пациенти, отчитат от лечебното заведение.

„Една от причините за тези добри резултати са прекрасните условия, които постигнахме с обновяването на родилна зала. Жените раждат в инидивидуални зали, като така се осигурява необходимия им комфорт в този най-важния момент от живота им. Високият професионализъм и отговорността на нашите лекари и акушерки също е от значение, когато майките избират къде да родят“, заяви директорът проф. Виктор Златков. Днес акушерките се шегуваха, че светът може да свърши тия дни, но ражданията в Майчин дом – не, допълни той.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Бебе номер 4000 се роди в „Майчин дом“ беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *